Sala de prensa

Què són els greixos hidrogenats i com actuen en els aliments?

Parlem de greixos hidrogenats per referir-nos a aquells àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats (com els presents en l’oli d’oliva) als quals s’afegeixen àtoms d’hidrogen per convertir-los en sòlids a temperatura ambient. Aquesta textura permet el seu ús extensiu en la indústria alimentària, ja que són infal·libles a l’hora d’aconseguir l’estabilitat de qualsevol producte industrial i tenen una gran palatabilitat, de manera que estan presents en moltes elaboracions que trobem al mercat.

Amb aquest procés, els beneficis dels greixos insaturats d’origen vegetal i els seus efectes cardiosaludables desapareixen i apareixen riscos relacionades amb la salut cardiovascular o la diabetis tipus II. Convé, doncs, eliminar-les completament de la dieta i substituir-les per greixos saludables com les que trobem en la nostra gamma d’olis texturitzats Healthy & Green Solid Oil 4.0.